fbpx

kinez-kezekAz első találkozás alkalmával elbeszélgetek a klienssel az egészségi állapotáról és az adott problémáról, amivel felkeresett. A beszélgetés közben enyhe nyomást gyakorlok a kliens kinyújtott karjára, vagyis az egyik izmát tesztelem. Ezek után állapítható meg, hogy milyen kezelésre van szükség

A kineziológiai kezelés erre az izomtesztelésre épül, melynek alapja az, hogy bármilyen stressz,  kellemetlen érzés vagy negatív gondolat azonnali változást idéz elő a testben, így az izmokban, izomtónusban is. Ez az izomtónus-változás, mint egy testtől érkező válasz jelzi, hogy testi és lelki szinten hol található a stressz.

Ismert tény, hogy a tudatalattink minden információt őriz születésünk, sőt egészen a fogantatásunk óta. Stressz érhet bennünket már a magzati korban, születéskor, kora gyerekkorban vagy mindennapjaink során. Ezek az stresszes élmények-emlékek „lehívhatóak” az izomteszt segítségével és a megfelelő kineziológiai korrekciókkal sikeresen semlegesíthetőek. Ennek akkor van jelentősége, ha ezek a stresszek bármilyen formában gátolják, hogy az ember harmonikus, boldog és teljes életet éljen.  Ezeket a negatív stresszeket nem mindig tudjuk feldolgozni. A fel nem dolgozott stressz elraktározódik és valamilyen testi vagy lelki tünet formájában nyilvánul meg. A kezelés folyamán ezeket a negatív élményeket keressük meg, és a hozzájuk kapcsolódó érzelmi- és energiablokkokat oldjuk fel speciális kineziológiai gyakorlatokkal.

A tesztelés és a kezelések is gyengédek és fájdalommentesek, hatásukra beindul a test öngyógyító folyamata és gyakran már az első találkozás után gyors változás tapasztalható. A kezelés gyakorisága függhet az életkortól, a személyiségtől és a probléma súlyosságától, attól, hogy milyen szinteken kell kezelni azt. Thierry Waymel rendszeréből, a sportkineziológiából merítve, több síkon oldok, kiegészítve azt más kineziológiai technikákkal. A kezelés során strukturális, biokémiai, energetikai, érzelmi, környezeti, idegrendszeri, valamint tudati szinten kereshetek megoldást a kliens problémájára.

 (Szintek: strukturális: csontrendszer és izomrendszer; biokémiai: táplálkozás; energetikai: akupunktúrás meridiánok, csakrák; érzelmi: mindenfajta érzelmi stressz, lelki problémák; környezeti: káros földsugárzások, elektroszmog; idegrendszeri: neurológiai útvonalak blokkjainak az oldása, agyintegráció; tudati: korlátozó hitrendszerek “újraprogramozása”, tudatalatti gátló tényezők oldása)

A kineziológia a hagyományos orvosi kezelés mellett is alkalmazható.

A kineziológiai kezelés nem helyettesíti az orvosi vagy pszichoterápiás kezelést. A kezelések kizárólag további támogatást szolgálhatnak. Munkám során nem diagnosztizálok és nem alkalmazok semmilyen gyógyszert. A kezelések alkalmával a páciens energetikai rendszerére irányulnak az alkalmazott módszerek, technikák, segítségükkel aktiválom szervezete öngyógyító folyamatát, hogy a testi-lelki egyensúly ismét helyre álljon.

A kineziológia nem helyettesíti az orvosi felügyeletet vagy a gyógyszeres kezelést egy-egy komoly betegség esetén, de javítja a gyógyulás esélyeit.