fbpx

 

 

 

A kineziológia pedagógiai és pszichológiai elemeket is tartalmazó készség-, képesség-, és személyiségfejlesztő, prevenciós jellegű holisztikus módszer (vagyis megelőző, a test-lélek-szellem egységét figyelembe vevő módszer). A kineziológia segítségével hatékonyan kiegyensúlyozható a test energiaáramlása. Az érzelmi stresszek feloldásával megszüntethetőek a betegségeket kiváltó okok, és aktiválhatóak a test öngyógyító mechanizmusai.

 

 

 

Oktatás

 

A Touch For Health a kineziológia alapja. Ebből indult ki az összes többi kineziológiai ág, itt tanulhatjuk és érthetjük meg igazán az izomtesztelés alapjait, a nyugati manuál terápiás eljárások, a táplálkozás tudomány, az érzelmek és a keleti akupunktúrás meridiánrendszer kapcsolatát és egymásra kifejtett hatását. Ez az alap, mindenkinek ajánlott, aki kineziológiával vagy manuális terápiákkal akar dolgozni (csontkovács, masszőr, gyógytornász stb.).

 

A Stress Release (SR) mind kezdőknek, mind gyakorló kineziológusoknak ajánlott. Kezdőknek a SR I-II, ami megismertet a stressz biológiájával, mérésével, hatásaival és annak kineziológiai oldásaival, valamint néhány magunkon alkalmazható eljárással. A SR III és IV-es tanfolyamok csak gyakorló kineziológusoknak, ahol a pszichológiai fonákságok, rögzült érzelmek oldásai és mélyebb érzelmi oldások szerepelnek. Ez utóbbi két tanfolyamnak (SR III és IV) előfeltétele a Touch for Health I és II tanfolyamok elvégzése az ott tanult izomtesztelések, meridiánpontok és meridián-kiegyensúlyozások ismerete miatt.