fbpx

 

 

 

 

 

 

 

Bemutatkozás

Bemutatkozás

A nevem Nagy Attila. A Debreceni Tai-Chi Kulturális és Életmód KHE. vezetőjeként és egyéni vállalkozóként dolgozom, Tai Chi Chuan-t és kineziológiát tanítok. Kineziológiával a Tai Chi Chuan mesterem ajánlására kezdtem el foglalkozni. Ő hívta fel a figyelmem az Erő kontra erő című könyvre és a jelenleg tanulható természetgyógyászati ágak közül erre a szakterületre. Érdeklődésem a test energiarendszerének mélyebb megismerésére és kezelésére irányult, de miután beleláttam az izomtesztelés nyújtotta lehetőségekbe, még többet akartam megtudni erről a módszerről. Ezért több ágát is megismertem, és folyamatosan fejlesztem magam ezen a területen. 2008-ban végeztem el a természetgyógyászati és egészségügyi alapmodulokat, majd az Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézetben kineziológus szakképesítést szereztem.

2007-ben kezdtem, a kineziológia Brain Gym ágával, melyet egy amerikai gyógypedagógus házaspár (Dr. Paul és Gail Dennison) fejlesztett ki. Ez a rendszer egyszerű mozgásokból és gyakorlatokból álló módszer, mely mindenfajta tanulást megkönnyít, segíti a koncentrációt, lehetővé teszi, hogy a testünkben rejtetten meglévő képességek felszínre kerüljenek. Az agyféltekék összehangolásával (laterális behangolás, vagy agyintegráció) nagyobb teljesítmény érhető el a tanulás és a sport terén is.

2008-ban a Touch For Health (Érintés az egészségért vagy Gyógyító érintés) elnevezésű ágat tanultam, melynek lényege az egészségmegőrzés, az energetizálás, a harmónia és az egyensúly visszaállítása. A Dr. John F. Thie által kidolgozott Touch For Health a keleti gyógymódok és a nyugati medicina szintézise. Összekapcsolja a kiropraktika, az akupresszúra, a táplálkozástudomány és a kineziológia ismereteit. A testben lévő blokkokat energiakiegyenlítéssel oldja, és aktiválja a szervezet öngyógyító energiáját, az egészség megtartása vagy helyreállítása érdekében. Ezáltal bővültek ismereteim a yin-yang elmélettel, és az öt elemmel kapcsolatban.

Dr. Wayne Topping-galEzután a Stress Release (Egyszerű stressz lebontás), vagy Wellness kineziológiát ismertem meg, más néven a Jó közérzet kineziológiáját. Selye János stressz elméletét felhasználva dolgozta ki ezt a módszert Dr. Wayne Topping új-zélandi kineziológus. Nagyon egyszerű és mégis igen mélyreható módszer, mely megtanít stresszmentesen, jó közérzetben élni. “Ha ma csökkentjük a stresszt, megelőzhetjük a holnap betegségeit”- vallja Wayne. A módszer egyik leghatékonyabb része a korlátozó hitrendszerek újraprogramozása, mely meggátolja az embert a sikeres és boldog élet kialakításában.

2011 nyarán Dr. Topping Biokineziológia szemináriumot tartott Kecskeméten, ahol biokinetikus gyakorlatokat tanulhattunk tőle. Ezeket a gyakorlatokat John és Margaret Barton a Biokineziológia alkotói dolgozták ki a hetvenes években. A biokinetikus gyakorlatok segítségével sok esetben percek alatt helyreállítható a meggyengült és/vagy a görcsös izmok egyensúlya, ezáltal megszűnnek a fájdalmak (pl.: derék, nyak vagy térdízületi fájdalmak, stb.) és azonnal érezhető a javulás. A gyakorlatokat otthon is biztonsággal el lehet végezni, elsajátításuk és kivitelezésük egyszerű. Számomra ez egy újabb szelíd módszer az izmokkal végzett munkához, a hatása pedig önmagáért beszél.

Ugyanebben az évben Agyformatálás tanfolyamot végeztem Köves Zsuzsánál. A Brain Formatting/ Neuro Energetic Kineziology/ lényege, hogy az akupresszúrás pontokon keresztül a különböző agyi területekre tudunk hatni, ezáltal energetikai síkon egyensúlyba hozzuk őket és blokk mentesítjük.  Ez a módszer bevezető a L.E.A.P. alapozó ismereteibe, ahol a különböző agyi területek és pályák integrálása lehetséges.

thierry-waymel2013 februárban Thierry Waymel sportkineziológia tanfolyamán megtanultam egy általános nyújtást, a meridiánokhoz tartozó izmok speciális módszerrel történő nyújtását, és  izomerősítő gyakorlatokat. Ezenkívül a program lehetővé tette a vizsgálat eredményeinek pontos megértését, továbbá segített eligazodni a nyújtás irányát és időtartamát, valamint az összehúzódások ütemét illetően, a légzés menetének és frekvenciájának meghatározásában, valamint a folyamat jelentőségének felfogásában, illetve az érzelmi hatások feldolgozásában. A Sportkineziológia – nevétől függetlenül – egy rendkívül mély és összetett rendszer, mely magába foglalja a strukturális (a Touch For Health 42 izmán kívül itt körülbelül még 260 izmon lehet dolgozni, plusz az izomhártyákon, a kötőszöveteken, az idegeken, az artériákon, a vénákon, az inakon és szalagokon), a biokémiai (pl.: táplálkozás), az energetikai és bioelektromos, az érzelmi, a környezeti és a szimbólumokon keresztüli kezelést.

2013 áprilisában a Wellness kineziológia Testsúly menedzselés tanfolyamán az elhízás okairól, a testsúly befolyásolásának alapelveiről és a fogyás négy összetevőjéről kaptunk ízelítőt. A Wellness kineziológia segítségével -egyénre szabottan- beazonosítható, hogy kinek milyen mozgásforma és táplálkozás a legideálisabb, valamint milyen érzelmi háttere lehet az elhízásnak.

2013 szeptemberében a Brai Gym haladó kurzusán, a Mozgás újratanulása tanfolyamán vettem részt. A mozgás újratanulása tanfolyam egyszerűen és hatékonyan közelíti meg a testet, és a mélyen elhelyezkedő mozgásmintákat, segít a stresszes és sérült izmoknak elengednie a tanult mintákat és azokat helyettesíti egy szabad mozgással. Ez az újratanulás felszabadít, hogy előremozdulhassunk, harmóniában az elképzeléseinkkel és céljainkkal, hogy könnyed fizikai alapot kapjunk.

Októberben pedig a Dr. Charles Krebs által kidolgozott L.E.A.P. (Learning Enhancement Advanced Program) I. tanfolyamot végeztem Andrea Hahn osztrák kineziológia oktatónál, amely azoknak az agyi struktúráknak és pályáknak az integrációjára irányul, melyek blokkolódása különböző részképesség-zavarokhoz vezet. E problémák megszüntetése elengedhetetlen ahhoz, hogy a gondolkodás és az információfeldolgozás zavartalan legyen.

A SIPS (Stressz Indikátor Pontok Rendszere) kineziológiát 2015-ben kezdtem el tanulni, 2016 SIPS BAP-ot (SIPS- testkiegyensúlyozó protokoll), 2018-ban a SIPS 2-3-at végeztem. Ezek a tanfolyamok a fizikai, éteri, asztrális és mentális síkokon elraktározott stresszek oldásáról szól, melyekhez a SIPS az akupunktúrás pontokat speciálisan használja, ahogy azt Ian Stubbings felfedezte és kidolgozta.

Miután elvégeztem a A Touch for Health Metaforák tanfolyamot, amely tartalmazza az 5 elem, a 14 meridián és 42 izom 111 metaforáját, valamint az Instructor Training Workshop egyhetes képzését, 2014 áprilisától az IKC (International Kinesiology College) regisztrált Touch for Health kineziológia oktatója vagyok.

2015-től a kineziológia Stress Release ágát is oktathatom, mely kiegészült a S.R. energiaközpontok, azaz a csakrák balanszával is.

Hugo TobarHugo Tobarral a Neuro Energetikai Kineziológia (NK) kidolgozójával. 🙂

2016-ban az NK-n belül a Neuro Emocionális Pályák (NEPs) I.- II.- III. tanfolyamon az idegrendszeri pályák energetikai blokkjainak oldását tanultuk. Ezek a pályák az idegrendszerben lévő “útvonalak”, amik a félelem, düh, pánik, gondoskodás, alvás, ébrenlét, játék, élvezet, jutalmazás, tudatosság stb. hatásakor aktívak.

2017-ben az NK Primitív Reflexek I. – II. tanfolyamán vettem részt, mely a visszamaradt reflexek oldását teszi lehetővé. A perzisztáló vagy visszamaradt, gátlás alá nem került reflexek befolyással vannak az agy magasabb szintű szerveződésére, mely gyerekeknél (és felnőtteknél is) koncentrációs problémákat , tanulási nehézségeket, viselkedés zavarokat okoz, szélsőséges esetben akár az egészségre is negatív hatással lehet.

Volt szerencsém találkozni Dr. Charles Krebsel két ízben is. Első alkalommal az Alkalmazott Fiziológia (AP) 7 Chi Keys tanfolyamon ami az AP egyik legfontosabb korrekciós technikája. Ez a csakrák balansza, ahol a csakrák energiájának sűrűségeloszlását, a csakrák kinyúlását, forgását, elhajlását vagy törését tanultuk tesztelni és korrigálni. Ez volt eddig számomra a legrészletesebb és leghitelesebb információ a csakrákról és azok energetikai kezeléséről. A második alkalommal pedig az AP Ember és az Univerzum energetikai interakciói tanfolyamon. Charles ez alkalommal adta át hallgatóinak a Fizikai és Éteri Immunrendszer Oldása tanfolyam legújabb kutatási eredményeit is.

2018 februárban Mauricio Piva olasz TFH istruktor a TFH In Depth tanfolyamán Touch For Health mélyebb megértésén túl megismertette a hallgatókat az általa kidolgozott élelmiszer teszteléssel és egy különleges eljárással (Leo-Dinamika), mely a szervek pszichikus energiáját hivatott balanszba hozni.

Októberben Andrea Hahn az AP és az agy tanfolyamán különböző agyi területek funkcióinak energetikai balanszát tanultam.

2018 tartalmas év volt a kineziológiai tanulmányaimmal kapcsolatban, ugyanis a TFH és AP tanfolyamok után novemberben jött ismét hazánkba Dr. Charles Krebs (akit nem érdemes kihagyni 🙂 ) és ismét két Alkalmazott Fiziológia tanfolyamot tartott egymás után. Az AP és a Virágesszencia Hologram és az AP és a Holografikus Izomteszt tanfolyamokat. Előző a bizonyos stresszek mögötti attitűdjeinket segít feltárni, utóbbi pedig az izmok 14 pozíciós tesztelését tartalmazta, mely az izmokban elraktározott stresszt segít “kioldani”, ezáltal növelve a balansz hatékonyságát!

2019-ben SIPS-4-es tanfolyamon vettem részt, majd 2020-ban elkezdtem a One-Brain kineziológiát (csak, hogy ez se hiányozzon a repertoárból). Ez hiányzott már csak a kineziológia régebbi ágai közül, ami szintén tartalmaz sok átvett elemet az Alkalmazott Kineziológiából és a TFH-ból valamint itt is sokféle érzelmi stresszoldó technika található. 

Jelenleg az energetikai kineziológia ágaival (LEAP, SIPS, Neuro Energetikai kineziológia) és amiből ezek az ágak kifejlődtek, az Alkalmazott Fiziológia alkalmazója vagyok.

Kineziológiával segítek a tanítványaimnak és mindazoknak, akik  segítséget kérnek tőlem testi és/vagy lelki problémájuk megoldásához. Az eredményekért hálás köszönet a módszerek kidolgozóinak és a tanáraimnak.